Turkije II (2012) - Reisverslag uit Istanbul, Turkije van Thijs Groot - WaarBenJij.nu Turkije II (2012) - Reisverslag uit Istanbul, Turkije van Thijs Groot - WaarBenJij.nu

Turkije II (2012)

Door: thijsdegroot

Blijf op de hoogte en volg Thijs

29 April 2012 | Turkije, Istanbul

Na twaalf jaar weer naar Istanbul, een midweekje in de meivakantie. Vanaf Düsseldorf gevlogen, dikke drie uurs vlucht. De stad (met iets van 17 miljoen mensen!) was duidelijk verder ontwikkeld in de tussentijd. Straatnaambordjes, schonere wijken, minder chaos op straat, meer wolkenkrabbers, veel meer toeristen. Alles leek wat beter georganiseerd. Hetzelfde gebleven waren de vriendelijkheid van de Turken, de fabelachtig mooie moskeeën en paleizen, de leuke straatjes en parkjes, de houten huizen nog hier en daar, de Bosporus vol schepen (en heel veel dolfijnen!) en het heerlijke eten. We zaten in het basic Mavi Onur Hotel, vlak bij het oude centrum, met superaardige eigenaren, goed ontbijt maar wel erg gehorig door de drukke straat ervoor.

In de vier dagen die we tot onze beschikking hadden hebben we de grote, bekende moskeeën bezichtigd (maar ook een paar kleinere en minder bekende, niet minder mooi), ons staan vergapen aan de ongelofelijke Aya Sophia, ons door het stampvolle Topkapi-paleis geworsteld, de Basilica Cistern (ondergronds waterreservoir uit Byzantijnse dagen) gezien, de Bazaar doorkruist, na lang wachten toch maar niet het Dolmabahce-paleis ingegaan, een twee uur durende boottocht over de Bosporus gemaakt, genoten van het uitzicht vanaf de Galata Tower en vooral veel door allerlei wijkjes gestruind. Daar liepen nog mannetjes met een handkar vol groente door de straat, lieten vrouwen mandjes aan een touw uit de ramen zakken voor een aankoop, en werd je soms nog verbaasd aangekeken dat jij daar als toerist rondliep.

Istanbul staat na deze trip nog altijd rotsvast in mijn top 3 van mooiste steden op aarde! :D

Verslag uit: Turkije, Istanbul

Cyprus (2011)

26 April 2008

Oost-Europa I (2008)
Thijs

OVERAL HEEN! :D Deze pagina is gestart in 2010. Alle reizen daarvóór zijn in retrospectief beschreven. Sinds mijn eerste reis naar Afrika (2003) hou ik tijdens lange trips een analoog dagboek bij, waarvan op deze site beknopte digitale samenvattingen staan. Dit alles met als doel een totaaloverzicht van mijn reisverslaving te geven én de lacunes en hiaten in mijn gatenkaasgeheugen (door de vele reizen, indrukken en biertjes) zoveel mogelijk op te vullen. ;-)

Actief sinds 13 Mei 2010